۱.نحوه تولید بره موم چگونه است؟
زنبورهای عسل با روشهای خاصی بره موم را تولید میکنند. زنبورها ابتدا قطعات صمغهایی که بر روی گیاهان و درختان تراوش شده ( یا درواقع همان رزینهای گیاهان) را بهوسیله بزاق دهان و همینطور پاهای عقب خود جدا کرده و سپس با کمک گرفتن از بزاق دهان خودشان، آن را نمناک نموده و به آن شکلی مانند حبه میدهند یا آن را گرد میکنند.
پس از این کار یعنی درست کردن قطعات گرد شده صمغ گیاهان آنها با کمک گرفتن از آروارهها و همینطور پاهای خود، این قطعات را در داخل سبد گرده در بخش انتهای پاهای عقبی خود قرار میدهند و پس از این کار، آن را بهطرف کندو حمل میکنند.
پس از آوردن این ماده به داخل کندو، زنبورهای عسل کمی از ترشحات غدهای که در بدن آنها وجود دارد و کار تولید آنزیمهای حیاتی را برای آنها انجام میدهد، به آن اضافه کرده و آن را بهصورت مایع درمیآورند.
پس از تبدیل بره موم به شکل مایع، زنبورها آن را در سطح سلولهای کندو انتشار میدهند. این پوشش آنتی باکتریال نقش بسیار مهم برای نگهداری از تخمهای زنبورها و همچنین لاروهای آنان در برابر انواع ویروسها و باکتریها دارد. درواقع آنها از بره موم، برای مقاومسازی در برابر انواع بیماریها در داخل کندو استفاده میکنند.
سایت جسم و روان
۲.روش های مصرف بره موم؟!
بره موم به شکل های مختلفی از جمله: قرص، کپسول، پودر و عصاره موجود است. هنگامی که به صورت موضعی استفاده شود، در پماد، کرم، لوسیون و سایر محصولات یافت می شود.
دوز مصرف بره موم به مقدار 1 تا 5 گرم قبل هر وعده غذایی می باشد که برای افراد با سنین مختلف دوز آن تغییر می کند. همچنین توصیه میشود بره موم را همراه با عسل طبیعی استفاده کنید.
همشهری آنلاین
۳.نحوه نگهداری و انقضا بره موم؟!
بره موم و عصاره هایش باید در ظروف بدون منفذ و سر بسته در تاریکی، ترجیحاً در دمای کمتر از 12-10 درجه سانتیگراد و دور از گرمای زیاد و مستقیم، نگهداری شوند. بهمین دلائل، بره موم خیلی کهنه نباید با بره موم تازه تر مخلوط گردد.
حدودا ۱۲ ماه و بیشتر انقضا دارد.
جمع آوری شده
۴.آیا بره موم محدودیت مصرف دارد؟
در صورت ابتلا به آسم یا حساسیت به محصولات دیگر زنبور عسل از بره موم استفاده نکنید. بره موم ممکن است لخته شدن خون را کند کرده و خطر خونریزی را در افرادی که مبتلا به اختلالات خونریزی هستند یا هنگام جراحی افزایش دهد.