mp3 indir چگونگی تولید موم – عسل فرید

چگونگی تولید موم

چگونگی تولید موم

وقتی سن زنبور به ۱۲روز  می رسد دیگر ژله ی رویال تولید نمی کند و با تغذیه از شهد و گرده گل شروع به تولید موم می کند.

زنبور عسل کارگر موم را توسط چهار جفت غده موم ساز که در طرفین و زیر چهار حلقه آخر شکم قرار دارند ، تولید می کند . موم تولید شده توسط زنبور عسل ابتدا به شکل مایع است که در کیسه های کوچک ذخیره ی موم در طرفین غدد موم ساز ذخیره می شود.

موم مایع پس از ترشح در مجاورت هوا جامد می شود و به صورت پولک تغییر شکل می دهد .سپس پولک های مومی توسط پاهای عقبی به کمک پاهای جلویی به طرف قطعات دهانی منتقل می شود و پس از آغشته شدن با بزاق دهان به آن شکل داده می شود و از آن برای ساختن حجره های شان استفاده می شود .

زنبور های کارگر برای ساختن یک کیلوگرم موم به خوردن ۸ تا ۱۲ کیلوگرم عسل نیاز دارند.